myStromer_Label_RotY_2020_Netherlands_RZ@2x.png

Hoe bepaal je de framemaat van jouw Stromer?

Deel dit:

++ Het is een belangrijke stap om het moment dat je een speedbike of elektrische fiets gaat aanschaffen; de framemaat. Hoe kom je er nu precies achter welke framemaat het beste bij jou past? Je kan je framemaat bepalen door te kijken naar je gewicht en je lengte. Wanneer jouw (nieuwe) Stromer de juiste frame maat heeft ga je met veel plezier op pad naar je werk, klant of (klein)kinderen. Wanneer je een verkeerde framemaat hebt dan kan je last krijgen van zadelpijn, knieklachten, rug- en of zelf schouderpijn. --

Framemaat bij lengte

Met jouw lichaamslengte kan je een indicatie krijgen voor jouw framemaat. Let wel op; wij adviseren altijd om een vrijblijvende proefrit te maken in onze winkel. Stromer gebruikt framematen in inches en koppelt daarmee lichaamslengte aan inches. Andere speedbike merken kunnen gebruiken maken van een andere tabel.

Lengte Framemaat Framemaat in inches Maat
155 cm tot 170 cm 51 17 S/M
160 cm tot 175 cm 53 17 M
170 cm tot 185 cm 54 20 L
175 cm tot 190 cm 55 20 L
170 cm tot 185 cm 57 20 L
187 cm tot 202 cm 60 22 XL

Framemaat berekenen door lengte binnenbeen

Het is de meest precieze methode; de framemaat berekenen door middel van de binnenbeenlengte. Natuurlijk is een proefrit ook een nauwkeurige manier om achter jouw frame maat te komen. Om jouw framemaat te berekenen volg je, met je meetlint, de volgende stappen.

 1. Ga met de rug tegen de muur staan, met de voeten 20 centimeter van elkaar vandaan;
 2. Meet nu met het meetlint de ruimte tussen de grond en je kruis;
 3. De ruimte in centimeters vermenigvuldig je met 0,68.

Voorbeeld: De ruimte tussen de grond en je kruis bedraagt 85 centimeter. Volgens de stappen hierboven vermenigvuldigen we 85 dus met 0.68. We komen uit op een framemaat van 57,8 centimeter. Framematen worden weergegeven in absolute getallen, het kan dus voorkomen dat je tussen twee framematen inzit. Wanneer je inderdaad tussen twee framematen inzit, kies dan altijd de lagere optie. Een lagere framemaat kan je namelijk altijd nog oplossen door het stuur en zadel te verhogen; een te hoge framemaat is helaas niet op te lossen.

Framemaat meten met huidige fiets

Het is natuurlijk ook mogelijk om je oude fiets als indicatie voor de juiste framemaat aan te houden. Want ja, die fiets nu eenmaal lekker. In dat geval meet je met een meetlint de hoogte vanaf het midden van de trapas tot de bovenkant van het frame. Het zadel en de zadelbuis neem je niet mee in de meting. Bij het uitvoeren van deze meting kom je op een exact framemaat uitkomen. Wijkt de maat toch iets af? Kies dan de lagere framemaat.

Framemaat door zelf te testen

Zelf je framemaat kan een goed alternatief zijn, maar door een Stromer proefrit weet je pas echt of de maat voor jou de juiste is. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvende proefrit in onze fietsenwinkel in Deventer. Onze experts helpen je graag bij het bepalen van de juiste framemaat en helpen je graag op weg in het maken van de juiste keuze. Kom langs of maak hier alvast je proefrit.

STPinion ABS Side Red 00

Ervaar het zelf en boek een proefrit!

Welke modellen wil je testen?*
Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

 • STROMER RETAILER VAN HET JAAR (2020)

  Stromer erkent ons als beste Stromer dealer van Nederland van het jaar 2020
 • Try before you buy service

  Maak een proefrit of huur tijdelijk een Stromer
 • BINNEN 3 WERKDAGEN RIJKLAAR

  Binnen 3 werkdagen veilig en betrouwbaar op pad, inclusief kenteken-registratie en verzekering
 • LANDELIJKE SERVICE DEKKING

  Wij halen uw bike op en bezorgen gerepareerd

Stromer dealer van het jaar 2020 - Riesewijk Exclusives - Stromer Pedelec.png

Laatste nieuws