Kapotte motor Stromer repareren

Deel dit:

Keuzehulp kapotte motor Stromer: Repareren of vervangen?

Heb je onverhoopt een defect in je Stromer motor? Je hoeft hem niet gelijk tegen hoge kosten te vervangen. Laat hem repareren! De enige plek ter wereld waar dit kan is bij ons in Deventer. Bekijk het zelf!

De eerste dealer in Nederland die Stromer achterwiel motoren bijna volledig kan repareren.

Een kapotte Stromer motor komt eigenlijk niet voor. Maar heb je toch de pech dat de motor van je Stromer kapot gaat dan baal je natuurlijk flink. Want de kosten van een nieuwe motor lopen al snel op tot zo'n โ‚ฌ1300 a. โ‚ฌ1500. In 2022 lanceerden we onze eerste service voor het meest voorkomende probleem namelijk de kapot gelopen lagers, de "lager revisie".

En dat hebben we geweten, want de aanvragen kwamen zelfs uit het buitenland naar ons toe. Zo hebben we klanten kunnen helpen uit Duitsland, Belgiรซ en zelf Denemarken.

Maar daar zijn we niet gestopt! Want het zou toch fantastisch zijn als we ook de overige problemen kunnen repareren, was een veelgenoemde opmerking binnen ons team. Nu, 2 jaar later is het zover, ook de foutcodes aan de hall-sensoren en de temperatuur sensor is geen probleem meer voor ons. In de afgelopen maanden hebben we al verschillende Stromer motoren gerepareerd met nieuwe hall-sensoren en temperatuur sensoren. En dit met goed en blijvend resultaat.

Daarom maken we met trots bekend dat onze service hiermee nog verder hebben kunnen uitbreiden.
kapotte lagers Stromer motor

Prijs kapotte Stromer motor repareren.

Als je Stromer motor te lang in contact heeft gestaan met water, kan het zijn dat de lagers kapot lopen. Dit kan ook gebeuren als de speedbike wordt schoongespoten met een waterslang of hogedrukspuit. In dat geval kunnen we de lagers vervangen voor โ‚ฌ 500.

Een foutcode?

Een foutcode uit de motor is natuurlijk helemaal ingewikkeld, want dat kunnen er verschillende zijn. Zo kan je Stromer aangeven dat er een kortsluiting in je motor zit, of dat een van de sensoren kapot zijn (bijvoorbeeld de hall-sensoren of de temperatuur sensor). meestal geeft de Stromer dan een Drive error aan en verschijnt er een rood driehoekje rechts bovenin het scherm.

Het is goed om te weten dat deze storingen niet altijd uit de motor komen, maar soms ook een andere oorzaak kunnen hebben. Neem daarom altijd voortijdig even contact op via het onderstaande contact formulier of bel even met de werkplaats.

Wanneer we tot de conclusie komen dat het probleem uit de motor komt zullen we deze gaan repareren. tijdens deze reparatie vervangen we naast de benodigde sensoren en/of andere componenten ook (altijd) de lagers mee zodat we er zeker van kunnen zijn dat je weer veel onbezorgde kilometers kunt rijden! De kosten voor deze reparatie zijn โ‚ฌ590.

Tevreden klanten

We hebben de motorrevisie inmiddels naar volle tevredenheid voor klanten gedaan. De klant ziet niks van de revisie zelf, maar heeft daarna een motor die weer als een zonnetje draait. Wij hebben het binnenwerk gecontroleerd op verder falen en vervuiling.

Zit er garantie op de motorrevisie?

Op de motorrevisie geven we 1 jaar garantie, mits de fiets niet met water schoongemaakt wordt of hij onder water komt te staan.

Motor vervangen?

Als we de motor loshalen, dan kunnen we ook zien of er meer waterschade of andere schade in de motor zit. Of als blijkt dat de motor helemaal slecht is, moeten we soms het advies geven dat de motor het eigenlijk niet waard is om te repareren en weer in de fiets te zetten. Dan kom je alsnog uit bij een nieuwe. We kunnen de motor repareren, maar we kunnen geen wonderen verrichten. Het vervangen van een motor kan ook en kost vaak tussen de โ‚ฌ 1300,- en โ‚ฌ 1500,-.

revisie motor Stromer speed pedelec
Corporate StromerCampus 0 0

Ben je een collega van ons?

Ook dan helpen we jou graag verder, wij geloven er namelijk in dat wanneer we samenwerken veel meer kunnen bereiken.

Je kunt dan ook contact opnemen met de werkplaats om je bevindingen te bespreken. Wanneer we er samen van overtuigd zijn dat de motor inderdaad defect is stuur je deze naar ons toe. Wij repareren hem voor jou, en sturen de Stomer motor gerepareerd retour.

Daarbij kun je er ook voor kiezen om een uitgespaakte motor op te sturen, dat scheelt ons in de tijd en jou in de prijs. Zo komen we allebei een beetje verder. Hem je geen tijd om het wiel te vlechten dan doen wij dat gewoon voor jou, geen probleem!

Mijn Stromer geeft een errorcode in de motor. Wat nu?

Er zijn verschillende errorcodes voor problemen met de motor. We lopen ze allemaal even langs. Bij al deze codes willen we het liefst de hele fiets zien om uit te zoeken waar het probleem precies zit. Heb je een errorcode die hier niet tussen staat, bel ons dan gerust op. Wij helpen je graag verder! In de meeste gevallen zijn deze foutcodes goed te repareren en hoeft de motor niet vervangen te worden!

Stromer errorcode 210247
De controller kan het signaal van de hall-sensoren niet lezen en weet daardoor de positie van het wiel niet. Rijden is niet meer mogelijk.

Stromer errorcode 210205
De Controller kan het signaal van de hall-sensoren niet lezen en weet daardoor de positie van het wiel niet. Rijden is niet meer mogelijk.

Stromer errorcode 210281
Hall-sensor waarschuwing.

Stromer errorcode 210284
De motor geeft een onmogelijke positie weer.

Stromer errorcode 210285
De motor rapporteert een onmogelijke verandering van positie.

Stromer errorcode 210207
Er heeft een kortsluiting plaatsgevonden tussen twee of meerdere motorfases: gele, groene of blauwe fasedraad.

Stromer errorcode 21020A
De motor is oververhit (>150ยฐC). Om de motor te beschermen is rijden niet meer mogelijk.

Stromer errorcode 2102A4 / 210288
Waarschuwing motortemperatuur te hoog (>142 ยฐC), het motorvermogen word vermindert. Vanaf 150ยฐC word de motor uitgeschakeld.

Na revisie Stromer motor weer als nieuw achterkant

Repareren of vervangen?

Heb je een vraag over het repareren of vervangen van je Stromer motor?

Of wil je weten wat je moet doen nu je Stromer niet meer naar behoren functioneert?

Laat hier je gegevens achter en je hoort van ons meestal binnen 1 werkdag een vrijblijvende reactie (je zit dus niet gelijk aan een reparatie-afspraak vast๐Ÿ˜Š)

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Laatste nieuws