Over ons

Riesewijk is een familiebedrijf dat al 4 generaties bestaat. Op 10 april 1968 opende Koos Riesewijk de eerste fietsenwinkel. In het begin was het echt bikkelen voor weinig geld. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Door de jaren heen kon je bij Riesewijk ook sportkleding en tweedehands schaatsen kopen. Die schaatsen zijn er niet meer, maar de nieuwste trends vind je er nog steeds. E-bikes, mountainbikes en een speciale afdeling voor wielrenners. En natuurlijk ook de Stromer speed-pedelecs. Wij maken graag kennis met u!

Riesewijk Exclusives

Wij van de Exclusives-afdeling zijn een jonge tak van het familiebedrijf. Toen in 2015 de speed-pedelec in Nederland werd toegestaan, zijn we direct in die markt gestapt. In datzelfde jaar kregen we het dealerschap voor Stromer. We hebben onze expertise vanaf 0 opgebouwd bij Polletje fietsen aan de Stationsstraat in Twello. 

In 2018 is de Stromer-afdeling verhuisd naar Riesewijk aan de Essenstraat in Deventer. En daar zitten we nog. Na de verhuizing zijn we echt gaan groeien. In 2019 hadden we een verdubbeling van de omzet. Het jaar erop weer. Daarmee bereikten we de top 5 van de Stromerdealers in Nederland.


DSC05897.jpg

Een mooi erkenning

Dealer van het jaar 2020

Dealer van het jaar: dat kun je niet kopen, alleen maar krijgen. We hebben de beste monteurs van het land. 2 van onze monteurs staan in de top 3 van de beste monteur van de BeNeLux. Van heinden en ver komen mensen fietsen halen. Van de 10 mensen die een test-bike huren, komen er gemiddeld 7 niet uit de buurt.

We gebruiken onze ervaring om van Riesewijk Exclusives een landelijk succes te maken. Met onze werkwijze laten we zien dat we dat kunnen. We zijn landelijk actief én onze klanten blijven tevreden. Hoe we dat voor elkaar krijgen?

Teamwork met passie

We hebben een hecht team, dat met veel passie aan jouw mobiliteitsoplossing werkt. We vinden het leuk om je te woord te staan, we vinden het gaaf om je op weg te helpen en we vinden het een eer om jou een fiets te mogen leveren.

Stromer dealer van het jaar 2020 - Riesewijk Exclusives - Stromer Pedelec.png

Wat andere zeggen over onze service en dienstverlening

''Alle gemelde aandachtspunten keurig opgelost. Mooie speedbike als leenfiets. Fiets stond keurig opgeladen klaar.''

- Dhr. Dersjant -

''Ik ben zeer tevreden! Er wordt zelfs meer gedaan dan normaal. Mijn lakbeschadiging op de Stromer door mijn schoenen is geweldig verholpen!''

- Mw. Bliemert -

''Gisteren mijn Stromer ST5 opgehaald bij Riesewijk in Deventer. Goed bereikbaar, vriendelijk en behulpzaam personeel. Prettig contact met verkoper Ben, die zelf ook ST5 rijdt. Afwikkeling verliep zeer soepel''

- Dhr Addink -

Marc van Riesewijk Exclusives
Ik denk wel dat het gaat lukken; vaak ben je te bang - Marc, eigenaar

‘Ik ben de eigenaar van Riesewijk. Ik mag dan de eigenaar zijn, maar de kwaliteit binnen exclusives wordt echt gebracht door de verantwoordelijken binnen deze afdeling. Ik mag hier nog net de koffie verzorgen, maar voor de klanten is het contact met Ben en Peter Jan heilig!

Ik geef heel veel om de mensen en het welzijn van iedereen, inclusief de families. Dat staat voor mij met stip op nummer 1. Als iedereen zich goed voelt en er een goede sfeer heerst, betekent dat automatisch dat je het fijn hebt samen en dat je wat voor elkaar over hebt. Daarnaast straal je dat dan ook uit naar klanten en daar worden ook zij blij van!’

Ben van Riesewijk Exclusives
Zonder een leuke klant geen leuke werkdag - Ben, manager van de Riesewijk Exclusives-afdeling en verkoper

‘Van kleins af aan was ik al in de weer met alles wat rijdt en rolt. Na wat omzwerven in de auto-branche werk ik vanaf 2004 tussen de fietsen. Wat begon als een zaterdagbaantje is uitgegroeid tot de fantastische baan die ik nu al weer 7 jaar met volle passie uitoefen.

In de afgelopen jaren hebben we leuke dingen gedaan en prestigieuze awards binnengehaald! Maar het mooiste van mijn werk is toch om elke keer weer het vertrouwen van de klant te krijgen om hem of haar te mogen adviseren. Zodat ik tijdens de aflevering hen de perfecte speed-pedelec mag overhandigen.Het is mijn werk, maar zonder een leuke klant heb ik geen leuke werkdag.’

Peter Jan van Riesewijk Exclusives
Ik kom op mijn werk om mijn hobby uit te oefenen - Peter Jan, werkplaatschef en Stromer-expert

‘Aan fietsen sleutelen begon als hobby op zaterdag bij iemand in een schuurtje. Dat vond ik zo leuk, dat ik uiteindelijk bij Rieswijk terecht ben gekomen. Ik ben bij Riesewijk opgeleid en nu ben ik 11 jaar verder. Toen de Exclusives-afdeling in 2018 bij Riesewijk kwam, ben ik daar gelijk ingestapt. Een gewone fiets vind ik niet zo bijzonder. Een exclusief fietsenmerk als Stromer geeft mij uitdaging!

Je mag mij wakker maken om een storing op te lossen. We hebben tegenwoordig een telefoon die bijna 24/7 bereikbaar is voor storingen. Ik heb aangeboden om de servicetelefoon te bemannen. Ik vind het niet erg om op zondagmorgen een storing op te lossen. Sterker nog, van storingen oplossen word ik blij. Het geeft mij energie om een fiets weer aan het rijden te krijgen.’

Luuk van Riesewijk Exclusives
Een klus doen zonder mijn collega’s om hulp te vragen: dat vind ik het mooiste - Luuk, werkplaatsmonteur

‘5 jaar geleden ben ik als zaterdaghulp bij Riesewijk komen werken. Toen was ik 15 jaar. Ik heb een HBO-opleiding geprobeerd, maar dat was niks voor mij. Toen kreeg ik het aanbod om te komen werken en leren bij Riesewijk. Sinds vorig jaar werk ik op de Exclusives-afdeling. Stromers zijn technisch gezien een stuk verder dan andere fietsen. Dat vind ik mooi aan een Stromer, die is z’n tijd vooruit.

Van de uitdagende klussen word ik blij. Omdat ik nog in opleiding ben, is het een stap extra als ik het zonder hulp kan. Dat vind ik het mooiste: als ik een klus kan doen zonder mijn collega’s om hulp te vragen.’

Max van Riesewijk Exclusives
Stromer: een fiets met uitgebreide software waarin je kunt verdwalen - Max, werkplaatsmonteur

'Als ik aan een Stromer sleutel, geeft het me een goed gevoel als ik een storing heb opgelost en daarmee de eigenaar zijn vrijheid op de Stromer weer heb teruggegeven. Altijd een leuke uitdaging!

Een geavanceerd systeem zoals dat van Stromer vind ik mooi. Ik hou van de technische snufjes; je kunt verdwalen in de uitgebreide software. Ik vind het boeiend om te zien hoe het connected systeem samenwerkt met de OMNI-app.

Daarnaast zijn Stromers met hun strakke, chique uiterlijk ook gewoon mooie high end speed-pedelecs om aan te sleutelen.'

Rob van Riesewijk Exclusives
Als ik even weg ben geweest, dan zijn er wel herstelwerkzaamheden nodig - Rob, faciliteerder inkomende en uitgaande stromen

‘Ik loop al 25 jaar rond bij Riesewijk. Ik heb eerst altijd in de winkel gestaan. Daarna heb ik voor bedrijfsleider gespeeld in een klein filiaal. En nu regel ik de goederenstroom van Riesewijk. Hier is Marc de baas. En als ze Marc hebben gehad, dan komen ze bij mij terecht.

Ik zorg ervoor dat de onderdelen van Stromer binnenkomen. Peter Jan geeft vanuit de werkplaats opdracht wat er moet komen. We hebben een Stromer-portal, waar we alle onderdelen uit kunnen halen. En dan regel ik dat voor de jongens.

We hebben ons eigen min/max-systeem. Dat is onze interne voorraad wat we aan Stromer-onderdelen in huis hebben. Alles wat met onderdelen te maken heeft, zit in de computer. Komt het onder de minimale voorraad, dan wordt het automatisch bijbesteld. Of ze zonder mij kunnen? Als ik even weg ben geweest, dan zijn er wel herstelwerkzaamheden nodig.’

Chris van Riesewijk Exclusives
Stromer is een verschrikkelijk sexy fiets, geloof me - Chris, verkoper

‘Ik ben hier per 1 december 2020 begonnen. Daarvoor werkte ik 20 jaar bij een andere fietsenmaker. Ik heb de stap naar dit bedrijf zeer bewust gemaakt. Ik kan hier in Deventer bij een productiebedrijf dat 24/7 draait meer verdienen. Maar dat ga ik niet doen, want ik wil met plezier naar mijn werk toe gaan.

Ik verkoop fietsen, accessoires, onderdelen, alles. Van kinderfietsen tot hightech-racefietsen. Als ik mijn hart laat spreken, heb ik een voorkeur voor trekkingfietsen en alle wat daarbij hoort. Mensen stoppen hun tassen vol met spullen, hangen die aan de dragers en gaan een vakantiereis maken met die fiets. Dat vind ik mooi.

Mijn technische kennis van de Stromer is wat minder, maar dat gaat veranderen. Stromer is een verschrikkelijk sexy fiets, geloof me. Dus die wil ik graag verkopen.’

Ontdek Stromer

business-04.png

Kom naar een van onze VIP-events en laat je verrassen door de mogelijkheden.

business-04@2x-94276.png
Boek een vrijblijvende proefrit en ontdek je volgende vervoersmiddel.
business-04-69172.png

Huur voor een korte periode een Stromer en ontdek de volgende stap in de mobiliteitstransitie.

Laatste nieuws