winnaar-tweewieler-innovatie.png

Winterbanden op je speed-pedelec; noodzakelijk of overbodig?

Deel dit:

++ De winter staat voor de deur! Terwijl de temperatuur weer langzaam het vriespunt nadert, en de wegen glad kunnen worden, is het goed om jouw speedbike voor te bereiden op de winterperiode. Is deze wel klaar voor winter? --

Hoewel Stromer pedelecs zijn uitgerust met goede en stevige banden. Is het toch verstandig om bij glad en nat weer winterbanden op je speedbike te hebben. Winterbanden geven namelijk nog meer grip op de weg. Dit komt doordat de band speciaal ontworpen is met een beter profiel voor meer grip op de weg. Het rubber is niet alleen zachter, maar er zijn ook meer zogenoemde lamellen verwerkt in de band. Hierdoor wordt water en eventueel sneeuw beter afgevoerd.

Waar moet je op letten bij winterbanden?

Er zijn verschillende winterbanden te koop op de markt. Maar waar moet je nu eigenijk op letten? Doordat je met jouw Stromer pedelec vrij hoge snelheden kan bereiken is het belangrijk dat de banden zijn voorzien van een ECE-R75 keurmerk. Hiermee weet je zeker dat jouw aangekochte banden geschikt zijn voor een speedbike. Heeft een (winter)band dit keurmerk dan kan deze band snelheden tot 50 kilometer per uur aan.

Winterband Pirelli Angel WT Urban

Stromer heeft heel specifieke verwachtingen over wat een band moet doen. Zij vertrouwen hun ontwikkeling daarom alleen toe aan specialisten of premium bandenfabrikanten zoals Pirelli. De Pirelli Angel WT Urban is speciaal ontwikkeld voor Stromer en is geheel afgestemd op de dynamische rijstijl. Met deze Wet season banden, rijdt je in het winterseizoen ook zeker. Door de speciale samenstelling van het rubber, en het grovere profiel presteert deze band ook heel goed op vervuilt wegdek, denk daarbij aan blad of modder op de weg.

Kom je er niet helemaal uit? Wil je graag dat de banden door ons worden gemonteerd? We geven je graag advies of helpen je graag in onze werkplaats!


ST3_Pinion-LE-Snow3_0.jpg

 • STROMER RETAILER VAN HET JAAR (2020)

  Stromer erkent ons als beste Stromer dealer van Nederland van het jaar 2020
 • Try before you buy service

  Maak een proefrit of huur tijdelijk een Stromer
 • BINNEN 3 WERKDAGEN RIJKLAAR

  Binnen 3 werkdagen veilig en betrouwbaar op pad, inclusief kenteken-registratie en verzekering
 • LANDELIJKE SERVICE DEKKING

  Wij halen uw bike op en bezorgen gerepareerd

Stromer dealer van het jaar 2020 - Riesewijk Exclusives - Stromer Pedelec.png

Laatste nieuws