Zakelijk voordeel

Alle voordelen voor ondernemers op een rij

Deel de visie van Stromer en stap in de toekomst van mobiliteit!

+ meer rijplezier | meer efficiëntie | betere levenskwaliteit +

Zakelijke Stromer-rijders hebben altijd de wind in de rug

De trend is onomkeerbaar: ondernemers én werknemers willen gezonder en milieuvriendelijker leven. Inmiddels is de Stromer speed-pedelec hét symbool van hip ondernemerschap, milieubewust werken en hightech innovatie.

Financiële voordelen

Wat het helemaal afmaakt, zijn de huidige belastingvoordelen. Het inruilen van een leaseauto voor een speed-pedelec kan zelfs gemiddeld 95% besparen! Denk aan de btw- en investerinsaftrek (KIA en de MIA). Om je te helpen hebben we hier een rekenvoorbeeld gemaakt.

Extra voordelen

Voor woon-werkverkeer en dagelijkse korte ritten pak je het snelst de auto. Bij het overstappen naar een speed-pedelec zien we dat dit verandert. De speed-pedelec komt nameljik het beste tot zijn recht bij ritten tot 40 kilometer. Je bent op een speed-bike nauwelijks meer tijd kwijt dan met de auto. Zeker in de spits ben je bijna altijd sneller. En het effect op de lichamelijke en mentale fitheid is overduidelijk positief.

Deel-speed pedelecs

Steeds meer bedrijven zetten naast de deelauto ook deelspeed-pedelecs neer. Omdat iedere onderneming uniek is, ontwerpen wij altijd een maatwerkaanbod. Zo bieden wij jou en je onderneming maximale ontzorging.

Zakelijke voordelen

  • Investeringsaftrek mogelijk (KIA, MIA VAMIL)
  • Goed alternatief voor de auto binnen handbereik
  • Positieve stap in duurzaam vervoer
  • Lekker fit aankomen op je werk
  • Ook in het weekend genieten van je Stromer!
  • Extra voordelig zakelijk leasen

Leasen

Met name in de fietsenbranche is leasen de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit maakt het rijden van een speed-pedelec voor ondernemers extra aantrekkelijk. Helemaal aantrekkelijk wordt het als je gebruik kunt maken van investeringsafstrek.

Omdat nog niet iedereen op de hoogte is van de aftrekmogelijkheden, hebben wij ze hieronder voor je op een rij gezet.
Stromer zakelijk leasen.jpg

Kleinschaligheids-investeringsafstrek

KIA

Als je investeert in bedrijfsmiddelen, kun je gebruik maken van de de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Check altijd wel even of het bedrijfsmiddel in aanmerking komt voor de investeringsaftrek.

De KIA is een aftrekpost op je winst. Het bedrag dat je mag aftrekken, hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar.

Lees meer op deze pagina van de Belastingdienst.

Milieu-investeringsaftrek

MIA

De milieu-investeringsaftrek bied je de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. Enkele voorwaarden zijn:

- Het bedrijfsmiddel staat op de milieulijst.
- Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
- De investering moet gaan over de aanschaf- en voortbrengingskosten van het bedrijfsmiddel.
- Voor de MIA moet het bedrag aan milieu-investeringen minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel zijn.

Lees meer op deze pagina van de Belastingdienst.

Rekenvoorbeeld

Van een klant kregen we toestemming om het volgende voorbeeld te delen. Bij de berekening is uitgegaan van een IB%* van 50%.

Aanschaf van je Stromer speed pedelec: €6750.

BTW (21%) uit €6750 is €1178.

De netto bedrijfsmatige investering op de balans is €6750 – 1178 = €5572. Voor de MIA staat de speed pedelec in 2024 geregistreerd als bedrijfsmiddelcode E 3118 dat betekend dat je 27% investeringsaftrek mag toepassen (zie belastingdienst.nl), dat is €5572 x 27% = €1504,44. Met een IB van 50% levert dat een voordeel van €752,22 op.

De jaarlijkse afschrijving van een Stromer mag je zetten op 20% over een periode van 5 jaar, dit is €5572 x 20% = €1114,40 per jaar. Bij een IB van 50% levert een jaarlijks voordeel op van €557,20.

Tot slot de KIA. Dat is 28% over het gehele bedrag ex. BTW (€5572), wat neerkomt op €1560 daar passen we ook de IB op toe daardoor is het voordeel €780.

Het fiscale voordeel in jaar 1 is dus €752,22 + €557,20 + €780 = €2089,42 en de rest in 5 jaarschijven nog eens €2228,80. Dat is €577,20 per jaar. Onder de streep kom je uit op een voordeel van €4318,22. De fiets kost de onderneming dus netto €1253,78.

Wel moet er jaarlijks privé 7% bijtelling over de cataloguswaarde (inclusief BTW) worden doorgevoerd. Dat is 5 x €472,50 = €2362 netto

Netto kost de Stromer speed pedelec in dit geval dus €1253,78 + €2362 = €3615,78.

*IB = inkomstenbelasting of omzetbelang, omdat andere investeringen en gemaakte kosten invloed kunnen hebben op de netto resultaten raden wij altijd aan om uw persoonlijke voordeel door te laten rekenen door uw eigen accountant.

Rekenvoorbeeld investeringsaftrek speed pedelecs Stromer.jpg

Liever persoonlijk contact?

Wij helpen graag

In de afgelopen jaren hebben wij op dit gebied heel veel ervaring opgedaan. Daarnaast hebben wij een nauwe samenwerking met verschillende accountantsbureaus en fiscalisten. Wij helpen je graag op weg en kunnen je van veel informatie voorzien. Ook voor vrijblijvend advies staan wij graag voor je klaar!


Ik ben op zoek naar

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Laatste nieuws