Fietsplan of fiets van de zaak?

Wil jij een fiets van de zaak aanschaffen? Wist je dat je bij ons een fiets van de zaak kunt leasen? Onze Stromers passen perfect bij het fietsplan van 2021.

Deel dit:

Fietsplan 2021

Hoe zit het precies?

Wil jij een fiets van de zaak aanschaffen? Wist je dat je bij ons een fiets van de zaak kunt leasen? Onze Stromers passen perfect bij het fietsplan van 2021. Kom de Stromer uitproberen die bij jou past. Maak gelijk een afspraak!

Fiets van de zaak, hoe werkt dat?

Sinds 2015 bestaat de WKR, de werkkostenregeling. Deze regeling is verplicht voor werkgevers. 1,2% van het bruto inkomen van alle werknemers mag de werkgever apart zetten. Daarover hoeft hij geen belasting te betalen. Wat kan jouw werkgever met dat geld doen? Kerstpakketten uitdelen, bedrijfsuitjes organiseren, fitnessabonnementen uitdelen. En een fiets van de zaak aanbieden.

Stel: jij mag een fiets van de zaak rijden. Je werkgever stelt €749,- ter beschikking om een nieuwe fiets uit te zoeken. Dit bedrag wordt in drie jaar ingehouden op jouw bruto salaris. Dat betekent: minder belasting betalen. Klinkt goed, toch?

Jij wilt het liefste een fiets, waar je snel mee vooruit komt. Waarmee je flink wat kilometertjes per dag kunt aftikken. Zonder dat je met een rood hoofd en natte oksels achter je bureau uit zit te puffen. Dan kom je van de koude kermis thuis. Want de WKR is niet meegegroeid met de fietsenmarkt. Voor €749,- heb je geen speed-pedelec. Bij lange na niet.

Maar: we hebben goed nieuws!

Fietsplan 2021

Sinds vorig jaar is er een nieuwe regeling voor werkgevers. De belastingregels over fietsen van de zaak zijn nu een stuk soepeler. Daardoor kun jij met het fietsplan van 2021 wel een speed-pedelec van de zaak rijden. Met belastingvoordeel!

Hoe werkt dat? Jij kiest een Stromer uit. Jouw werkgever least deze bij ons. De maandelijkse leasekosten gaan van jouw bruto salaris af. Dat betekent dat je een voordeel van 40% op je leasekosten hebt. Want over dat bedrag hoef je geen belasting te betalen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de verzekering en het onderhoud. Dat is bij het maandelijkse leasebedrag meegerekend. Wel betaal je een vaste bijtelling van 7% per jaar. Dat verrekent je werkgever via je loonstrook.

Tijd voor een rekensommetje Jij least een speed-pedelec van €4000,- via je werkgever. Je verdient €3000,- bruto in de maand. Je maandelijkse leasekosten zijn €200,-. Dus je betaalt belasting over €2800,- in plaats van over €3000,-. De 7% bijtelling wordt berekend over de fietsprijs. Dat is €280,- per jaar. Dus? Conclusie? Voordeel?

Zie je door de bomen het bos niet meer?
Bel ons, we beantwoorden je vragen graag!

De zakelijke Stromer ST5 LTD speed pedelec