myStromer_Label_RotY_2020_Netherlands_RZ@2x.png

Jouw Stromer in de winterperiode

Deel dit:

Het is heerlijk; je Stromer pakken om naar je werk te gaan of je familielid te bezoeken. Maar wat als de winterperiode aanbreekt? Het regent vaker, de weg vriest aan en het is langer donker buiten... Lees onderstaande blog om zo goed mogelijk de winterperiode door te komen. Drive safe!

Optimale voorbereiding

Het is belangrijk om je fiets regelmatig te voorzien van een servicebeurt en een check uit te voeren op de volgende dingen. Het lijkt logisch, maar onderstaande punten zijn juist in de winterperiode extra belangrijk:

 • Werkt je verlichting aan de voor- en achterkant?
 • Werken je remmen en het remlicht naar behoren?
 • Hoe is het profiel van je banden en hoe is het met de bandenspanning?
  Overweeg winterbanden voor maximale grip tijdens de wintermaanden.

Heb je alles af kunnen vinken? Mocht je twijfelen over een van de checkpunten dan ben je altijd welkom in onze winkel.

checklistservice.png

Instellingen en onderhoud

Misschien ben je een doorgewinterde Stomerrijder en weet je precies wat je moet doen tijdens de winterperiode. We geven je een aantal tips over het onderhoud en de instellingen van jouw Stromer.

 • Gladde en glibberige wegen?
  Zet de motorinstellingen van jouw Stromer op de instelling: 'Sneeuw'! Hiermee verlaag je het draaimoment waardoor het achterwiel niet doordraait wanneer je vertrekt.
 • Aangekomen op bestemming?
  Vergeet de accu niet veilig te stellen. We gaven je eerder 5 tips hoe je de accu het beste kan onderhouden.
 • Weer thuis na een koude tocht?
  Geef je Stromer nadat je zelf bent opgewarmd binnen een kleine onderhoudsbeurt. Verwijder regelmatig met een vochtige doek vuil en strooizout van jouw speedbike. En niet te vergeten; onderhoud jouw ketting extra goed. Een echte aanrader is om naast de kettingreiniger ook gebruik te maken van speciale wet kettingolie. Deze kettingolie blijft ook tijdens natte en modderige omstandigheden goed aan de ketting kleven waardoor deze niet uitdroogt.

instellingen-onderhoud-stromer.png

Denk ook aan jezelf!

Zo comfortabel en veilig mogelijk van a naar b met jouw Stromer. Naast een goed onderhouden en afgestelde speedbike is het ook belangrijk om als bestuurder goed gekleed en zichtbaar onderweg te zijn. We geven je een aantal tips:

 • Kleed jezelf aan in laagjes

  Door laagjes te gebruiken is de kans kleiner dat je het koud krijgt onderweg. Denk bijvoorbeeld aan een drielaagse jas in combinatie met een donzen midlayer en een softshell of een drielaagse overbroek.

 • Kies de juiste accessoires
  Ga voor een hoofdband, handschoenen, bril en overschoenen.

 • Zorg voor maximale zichtbaarheid
  Draag reflecterende of fluorescerende kleding en draag een helm met geรฏntegreerd achterlicht.

 • Pas je snelheid aan; vertrek eerder!
  Met al die sneeuw, bladeren, bochten, rotondes, rails, overwegen en wegmarkeringen die extra gladheid kunnen opleveren is er niks belangrijk dan eerder te vertrekken en jouw snelheid te matigen.

zorggoedvoorjezelf-stromer.png

Laatste nieuws