Stromer Winteronderhoud

Omdat onderhoud het behoud van jouw Stromer is

Deel dit:

Ontdek de tips van experts voor schoonmaak & onderhoud van je Stromer speed-pedelec in de winter in deze blog. Heb je vragen? Stel ze gerust door contact met ons op te nemen.

Ontdek 8 stappen voor winteronderhoud

Bij de start van het winterseizoen is het belangrijk om je Stromer een extra onderhoudsbeurt te geven! Zo zorg je ervoor dat jouw Stromer blijft functioneren. Het schoonmaken van een speed-pedelec bij lage temperaturen is een klus waar je de aandacht voor moet houden. We geven je 8 tips! 

 • Stap 1: Accu verwijderen

  Haal eerst de accu uit de fiets en sluit het accuvak. Wikkel indien nodig een band rond het frame om het accuvak gesloten te houden. Terwijl jij jouw Stromer schoonmaakt ja kan je mooi de accu binnen opladen.

 • Stap 2: Laat de hogedrukreiniger staan!

  Gebruik nooit een hogedrukreiniger of spuit je Stromer fiets nooit rechtstreeks met de tuinslang af. Door water onder hoge druk te gebruiken riskeer je dat er water in de fiets komt en je daarmee de gevoelige elektronica van jouw speedbike beschadigt. Kies in de plaats daarvan een voorzichtige, gerichte aanpak.

 • Stap 3: Milde zeepoplossing en zachte spons

  Maak een emmer met een milde zeepoplossing klaar om je Stromer speed-pedelec schoon te maken. Gebruik een zachte spons om vuil, modder en strooizout te verwijderen. Deze combinatie verwijdert vuil op jouw fiets op een effectieve manier zonder dat de onderdelen van de fiets beschadigen.

 • Stap 4: Spoel je fiets grondig af

  Spoel de fiets na de schoonmaakbeurt grondig af met klaar water en een schone doek. Op die manier verwijder je eventuele zeepresten en ander achtergebleven vuil. Gebruik nooit een hogedrukreiniger of een tuinslang om je fiets af te spoelen.

 • Stap 5: Droog je fiets af met een zachte doek

  Droog jouw speedbike af met een zachte doek. Denk aan een microvezeldoek. Let vooral op de plaatsen waar er water zou kunnen blijven staan, bv. rond de motor, de accu en de elektronische aansluitingen. Voorkom problemen met vocht door ervoor te zorgen dat je fiets volledig droog is voor je verder gaat. Laat je fiets aan de lucht drogen voor u de accu terugplaatst.

 • Stap 6: Banden onderhouden

  Ook de banden van jouw speedbike verdienen de aandacht! Om optimale grip te houden en de levensduur van jouw banden te verlengen, kun je speciale onderhoudsproducten voor banden gebruiken. Gebruik het product zoals voorgeschreven door de fabrikant om een optimaal resultaat te bereiken.

 • Stap 7: Smeer beweeglijke onderdelen

  In de winter is het van essentieel belang om de beweeglijke onderdelen van jouw speedbike goed te onderhouden. Smeer de ketting, het kettingwiel en andere beweeglijke onderdelen in met een geschikt smeermiddel. Dit voorkomt roestvorming en zorgt voor een soepele aandrijving, vooral in winters weer. Gebruik geen kettingspray, want je kunt er onbedoeld de remmen of banden mee inspuiten, waardoor die minder goed zouden kunnen werken.

 • Stap 8: Controleer op schade

  Maak van de gelegenheid gebruik om jouw fiets te controleren op tekenen van schade of slijtage. Controleer het frame, de kabels, de riemen en de remschijven op problemen die eventueel aangepakt moeten worden. Door kleine problemen snel op te lossen, voorkom je dat ze uitgroeien tot grotere problemen. Mocht het nodig zijn dat een expert kijkt naar jouw speedbike? Maak dan een afspraak in de werkplaats.

blog-winter.jpg

Team Riesewijk Exclusives

Het team van Riesewijk heeft als exclusieve premiumdealer een goede samenwerking met Stromer Zwitserland. De speed-pedelecs van Stromer zijn niet alleen de beste speed-bikes, maar zien er ook het meest stijlvol uit.

Graag laten wij je kennismaken met de veelbesproken en onovertroffen Stromer speed-pedelec. Rijden met een speed-bike van Stromer is een echte ervaring.

Laatste nieuws