Wat is de juiste bandenspanning speedbike?

Deel dit:

Wat is de beste bandenspanning speedpedelec

Yes! Het fietsseizoen is weer begonnen. Een goede reden om stil te staan bij de juiste bandenspanning voor jouw speedbike. Lucht in de banden in de juiste hoeveelheid. De banden op de juiste spanning zetten is iets wat we regelmatig vergeten. Terwijl dit wel verschil kan maken voor de slijtage van je banden of de actieradius van je accu. Wanneer je voldoende bandenspanning heb ga heb je namelijk minder weerstand met de ondergrond en is er minder elektriciteit nodig om voort te bewegen.

Verkeerde bandenspanning speedpedelec

Een belangrijke vraag is dan; hoe kom ik er achter of de bandenspanning van mijn speedpedelec niet klopt? We hebben een aantal indicatoren op een rijtje gezet:

  • De actieradius van je accu is minder dan normaal;
  • Tijdens het fiets moet je meer moeite doen om vooruit te komen;
  • De bande van je speedpedelec slijten harder dan normaal.

Herken je een van de bovenstaande indicatoren? Check dan je bandenspanning en pomp deze op naar de juiste bandenspanning.

Tip:schaf een fietspomp aan barmeter zodat je precies weet hoe hoog de bandenspanning is.

Wat is de juiste bandenspanning voor mijn speedpedelec?

Net zoals de juiste framemaat, maatwerk is, is dat ook zo bij de bandenspanning van je speedbike. Dit heeft te maken met het gewicht van de berijder, type fietsband en de maat van de fietsband. Ben je als bestuurder zwaarder dan is een hoger aantal bar gewenst. Houd bij een speedbike een aantal bar tussen de 2 en 2.5 bar aan. Dit is de bandenspanning voor iemand met een gewicht van 75 kilo. Voor elke kilo meer gewicht tel je 1% bar meer op bij de bandenspanning. Zo raden we je bij een gewicht van 90 kilo tussen de 2.3 en 2.9 bar aan.

Vragen over de juiste bandenspanning? We helpen je graag in onze winkel.

DSC05788.jpg

Team Riesewijk Exclusives

Het team van Riesewijk heeft als exclusieve premiumdealer een goede samenwerking met Stromer Zwitserland. De speed-pedelecs van Stromer zijn niet alleen de beste speed-bikes, maar zien er ook het meest stijlvol uit.

Graag laten wij je kennismaken met de veelbesproken en onovertroffen Stromer speed-pedelec. Rijden met een speed-bike van Stromer is een echte ervaring.

DSC05897.jpg

Laatste nieuws